AKVARELLSUPPORT
Nu har du möjlighet att få hjälp med målningar på distans. Jag får din bild via mail och du blir handledd i hur du kan gå vidare för bästa resultat. Nedan kan du läsa hur det går till och några exempel på hur ett svar från mej kan se ut.
Det går till så att:
Du mailar en bild du behöver hjälp med till mig kontakt@annmarilof.se är min mailadress. Du skickar bilden i vanligt jpeg format eller liknande. Det är viktigt med bra upplösning och färgåtergivning. Skriv gärna måtten också. Jag tycker att blixtbilder oftast blir bäst.
Du får ett svar av mej med ett referensnummer som du uppger vid betalning på mitt bankgiro.
Du får sedan ett svar skickat till din mailadress. Önskar du få en ny kommentar efter det att du ändrat din bild så ingår det också.
Har du fler bilder för bedömning så får du rabatt enligt nedanstående priser:
Prislista:
Bedömning av en bild 100:- + moms
av två bilder 180:- +moms
av tre bilder 250:- +moms
Svaret du får kan se ut som nedanstående exempel:
EXEMPELBILD 1
Akvarelltekniken är bra, färgerna är intressanta tillsammans. En ödslig känsla finns i bilden, behåll gärna den känslan. Du har ett fint, lätt ljus i himlen som faller över träden. Den gröna ytan är ganska tungt målad, med mycket pigment. Den blir dominerande och avskild från himlen. Jag tycker du ska försöka få dem (det gröna och himlen) lite närmare varandra i täthet vad gäller pigment och även färg. Bilden blir väldigt tudelad med de här två särskilda ytorna. Det känns lite tomt bakom den gröna ridån. Du kan t ex lägga i en ton ytterligare i himlen, men inte där du har ljuset – mer runt om. Lägg gärna lite av det gröna (tunt!) i himlen. Den kan ju också finnas något ytterligare mellan det gröna och himlen. Kanske berg i fjärran eller någon annan siluett.
Skylten och huset kan du markera ytterligare. Det kan finnas något av det gröna och/eller orangea i dem. Eller en annan ton, du har ju lite brunt med t ex.
Jag har beskurit bilden lite som du ser. Tycker den vinner på kortare horisont och mindre av det tunga gröna.
EXEMPELBILD 2
Jag tycker att du behöver öka kontrasten när du går vidare. Dels för att höja ljuset i bilden men också för att öka färgåtergivningen.
Du har ju blåa färger mot gul-röda som tema – bra att använda komplementära färger så. Det blir också ett spel av varma och kalla färger. På några ställen kan du låta dem lysa klara och starka som några lysande fläckar. Ett par fläckar rent blått och några gul-orange. På så vis skruvar du upp färgkontrasten och på så vis ökar det både värme och kyla i bilden vilket ger större känsla av ljus.
Men du behöver också mörka ytterligare för att öka ljuset. Till exempel framför träden som är till vänster. Du har en brun färg där du kan mörka ytterligare. Trädkronorna kan också mörkas mer lite här och där. Även en del stammarna kan kylas/mörkas ner med blå/brunt eftersom det är motljus.
Det är bra med ljusdiagonalen i bilden, ökar spänningen. Men det känns lite som ljuset åker rutschbana ut till höger. Stoppa det lite med en mörkare ton i högra framkanten, gärna en blåaktig som kyler.
Vill du ha en riktigt dramatisk bild kan du mörka/kyla en stor del av förgrunden. Det är annars bra akvarellteknik med stort vattenflöde och många toner.
EXEMPELBILD 3
Du har även här ett fint ljus och använt nästan komplementära färger. Bra akvarellteknik!
Det händer mycket spännande saker på horisontlinjen som stimulerar fantasin. Det är lite av att staden svävar eftersom formerna inte är förankrade nertill. Du behöver ge mer stadga där. Lägg gärna mer pigment som förankrar formerna och beskriver mer av den nedre ytan – är det land, vatten? Du kan på några ställen blanda samman de två tonerna till en ny för att få ytterligare variation i ytornas färg. Eller lägg till en ytterligare färg på några ställen. T ex grått fungerar alltid!
Jag har beskuret även denna som du ser. Det är ju utifrån hur den ser ut nu. Du kan först fortsätta måla i ursprungligt format och sen se om den behöver beskäras.
Långa horisonter mitt på en bild kan vara knepigt. Du har några svaga riktningar markerade framför staden. Förtydliga gärna dem!